top of page
Moottoriveneellä Tuusniemi

    MIKON ETAPPEJA:

    Kajakoinnin ohjaaja

    Vesipelastaja                        

    Hygieniapassi                                   

    Vuokraveneenkuljettajan tutkinto       

    Erä- ja luonto-opas                            

    EA 2                                                                   

    D ajokortti 

    Ammattipätevyys henkilöliikenne

    Henkisen tuen kurssi

Luontoviihdyttäjä nimeltään           Mikko

Jo pikkupojasta alkaen olen kulkenut metsissä ja vesillä. Aluksi retket olivat nappuloiden hupimatkoja koulun loma-aikojen ratoksi. Saatoimme soutaa kumiveneellä saaresta saareen tai pyöräillä 50 km telttoinemme ja eväinemme jollekin kivalle leiripaikalle. Perillä keksittiin kalliokiipeilyä tai rakennettiin vesimyllyjä puroihin – kaikkea jännää, missä pienet pojat pääsivät toteuttamaan itseään.

Hieman vanhempana, 11-vuotiaana, siirryin Lapin erämaihin äitini opastuksella. Myöhemmin Lapin-vaellusten seura vaihtui kavereihin, ja välillä harrastin sitä yksinkin. 

 

Kaikki nämä kokemukset muodostivat luontevan pohjan, kun päätin yhdistää harrastuksen ja ammatin. Niinpä suoritin erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon Ahlmanin opistolla Tampereella. 

 

Siitä alkoi ammatillinen ihmisten ohjaus kohti luonnon helmaa. Mielestäni olemme yhä enenevässä määrin erkaantuneet luonnosta, mikä on surullista. Tavoitteenani onkin vahvistaa ihmisen ja luonnon välistä suhdetta.

NÄISTÄ EMME TINGI

 

Like2Hike on Metsähallituksen kumppanuusyritys. Noudatamme kestävän kehityksen periaatteita ja säästämme luontoa, missä ikinä liikummekaan. Emme roskaa ympäristöämme ja kannamme luonnosta pois kaiken, mitä emme siellä käytä. Huomioimme muut kanssaliikkujat ja noudatamme jokamiesoikeuksia.

bottom of page